Descriere
Costițe de porc la grătar…mmm, ce bine sună. Costițe de mangaliță la grătar, wow, sună și mai bine.
Procentul de acizi graşi nesaturaţi din carnea de mangaliță ajunge la 70%, procent similar cu cel întâlnit în uleiul de măsline sau de somon. Potrivit specialiștilor de la Institutul de Cercetări Alimentare, carnea de mangaliță are vitamine și acizi grași nesaturați (grăsimi bune) în aceeași proporție ca somonul, uleiul de măsline sau laptele de mamă. De aici provine și denumirea acestuia de: “porc-somon” sau “ulei de măsline cu patru picioare”. Vitaminele și profilul lipidic din carnea de mangaliță fac din acest aliment unul deosebit de benefic pentru sănătate.
Primim, săptămânal, carne proaspată, abatorizată, din fermă de Mangaliță. Carnea este livrată în cantități mici, vidate.
Ferma deține și o fabrică de nutrețuri de capacitate mică, în care aplicăm rețete simple pe bază de cereale: porumb, grâu, orz, lucernă, soia.
Facem eforturi să avem o creștere naturală, acest lucru întârzie creșterea la maturitate, de la 3 luni, cât este la un porc industrial, la 14 luni, atunci când mangalița reușește să atingă 120 kg, însă există garanția unui produs sănătos și calitativ.
Apa este foarte importantă în ciclul de creștere al unui porc, iar adăparea se face cu apă din puț forat la 100 m, de o calitate excepțională.
Ferma deține 70 de scroafe din rasa de mangaliță cu origine eliberată de Asociația Crescătorilor de Mangaliță și Bază din România, având 2 cicluri de fătări pe an cu o medie de 5.5 purcei/scroafă.
Sugestii de preparare: la grătar | la tigaie | la cuptor
Ingrediente: carne mangaliță
Comandă minimă: 1 kg
Recenzii
Nu există recenzii până acum.