Descriere
Catalogo Pastificio dei Campi (1)
Calitate fără compromisuri, un produs ce respectă mediul și oamenii care-l produc. De aceea s-a implementat un sistem ce permite trasabilitatea fiecărui pachet de Pasta dei Campi, din faza de boabă de grâu dur, folosit pentru producerea semolinei, până la ambalarea finală.
♦Totul începe de la grâul dur.
Pentru Pasta dei Campi se folosește numai grâu de proveniență italiană, recoltat de pe o rază de maximum 250 Km de Gragnano, din zone cu tradiție cum ar fi Puglia, Basilicata, Molise sau Irpinia. Acest grâu dur are un conținut proteic de cel puțîn 14%, față de o medie de 10,5% pentru pastele obișnuite. Acest tip de grâu este foarte rar și echivalează cu 0,5 – 0,7% din producția totală de grâu din Italia.
Pentru pregătirea aluatului este nevoie de un echilibru perfect între mai mulți factori: temperatura apei, finețea semolinei, condițiile climatice.
Un alt factor determinant pentru calitatea pastelor este extrudarea prin filiere de bronz. Acest material, în contact cu aluatul, ajută la obținerea unei suprafețe rugoase care favorizează aderarea sosului. Această rugozitate, în Gragnano, se numește “arraggiatura” (furie), sugerând că un anumit grad de tensiune este benefic: fără ea produsului i-ar lipsi caracterul, iar dacă ar fi prea multă pastele ar deveni prea “furioase” și ar rezulta un preparat culinar necorespunzător.
Apoi, este uscarea. Pasta dei Campi este uscată lent (între 28 și 60 ore în funcție de formă, față de 3-5 ore pentru pastele industriale), la temperatura scăzută, pentru a păstra nealterată toată savoarea grâului.
În final, ambalarea se realizează manual pentru a evita denaturarea pastelor care ar deveni evidență la gătit.
Rezultatul combinării elementelor de mai sus este reprezentat de aceste paste de calitate absolută.
Ingrediente: făină de grâu dur, apă.
Timp de fierbere: aprox. 12 minute.
Pachet: 5 k g *10 cutii ⇑
A se păstra la loc uscat și răcoros.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.